06 september 2008

De vakantie kan beginnen!

Dat wil zeggen, zondagmiddag. Want dan eindigt eindelijk het lange zware toernooi. Waar RSR zich natuurlijk bewonderenswaardig goed doorheen slaat. Even de enige Nederlanders langslopen:
Richard, 4,5-8, helaas vandaag verloren van zijn zoveelste meesterlijke tegenstander. Ries is maar liefst 7x zwaar naar boven ingedeeld en zijn toernooi is al geslaagd. Dat wordt een dikke 2300 TPR!
Spaan, 4,5-8, speelt zijn typische Spaan-schaak. Zijn tegenstanders weten niet dat hij op zijn gevaarlijkst is als hij minder staat. Maar ook op eigen initiatief pakt hij punten, zoals vandaag een 2200-speler hardhandig ondervond.
Plas, 4-8, gisteren een echte "do or die" partij, dat werd helaas het laatste. In een krankzinnig middenspel (weer 4-pionnen aanval) cirkelden alle stukken rond elkaar. Oogsten had gekund met een echte Fritz zet, in plaats daarvan blunderde ik een kwal terug en verloor het kansloze eindspel. Het pijpje was aardig leeg maar soms dwing je een gelukje af. Vandaag na 15 zetten 3 volle pionnen achter, tijd voor opgave maar mijn tegenstander speelde zo traag dat ik doorspeelde. Een geweldige truc leverde nog het volle punt op ook. Donner zei al; hoe onterechter hoe lekkerder.
Victor, 3-8, beetje kleurloos tot nu toe. De Morra en Caro-Kann leveren niet de gewenste resultaten, degelijk is het allemaal wel dus Vic is klaar voor zijn zoveelste KNSB-seizoen!
Keet, 2-8, speelt zoals we hem kennen: hij zet al zijn partijen goed op maar dan begint de ellende. De zelfvernietigingsknop is al meerdere malen diep ingedrukt dus er wordt weer heel wat afgegrinnikt na afloop.
Lee, 4,5-7 (B-groep), Robbie wilde liever in de C maar onderschat zichzelf weer eens. Vandaag een schitterend lopereindspel gespeeld, Wim zal trots op hem zijn, de ene na de andere 1900-speler gaat er met fluwelen handschoentjes vanaf en Lee ligt gewoon op koers voor de ratingprijs!
Leo, 3,5-7 (B-groep), Leo is de Keet van deze groep, als hij weer eens een schitterende koningsaanval heeft bekroond met stukwinst dan beginnen de problemen. De meest vreselijke blunders lijkt hij maar niet uit zijn systeem te krijgen, concentratieprobleempje? Aan te weinig innerlijke verzorging kan het niet liggen want Leo ontpopt zich tot de Arnold van deze vakantie, als iedereen is volgevreten gooit Leo er nog een gang in.
Verder wordt de tijd gedood met in zee zwemmen waar we onze poten flink openhalen aan de scherpe rotsbodem, vage dorpjes bezoeken, veel thuis genieten van de tuin en de kookkunsten van Leo, Lee en Keet, en natuurlijk de onvermijdelijke onzin-discussies, ditmaal o.a. over het drijfvermogen van schepen, het agressie-gen en het ontstaan van knotsgekke slakken. En waar is toch dat treetje van 8 liter bier gebleven dat Plas had gehaald en al voor het avondeten weer verslonden leek?
Over het weer zeg ik maar niets meer want de vorige keer dat ik dit deed kregen we 's nachts een apocalyptisch onweer met bijbehorende slagregens en windstoten over ons heen. Het apartement stond nog, de prullebak tot de rand gevuld met lege bierblikjes niet meer...
Voor maandag en dinsdag staan reisjes richting bergtoppen en/of Monaco op het programma, die boom wordt vanavond opgezet, woensdag is alweer de terugreis, zodat we op tijd zijn voor de ALV op vrijdag!
Ciao, Rob