04 september 2008

King Richard, de volgende clubkampioen

Wie zich nog afvraagt of het zwaar is, zo'n schaak "vakantie": probeer je voor te stellen dat je een heel KNSB-seizoen moet afwerken binnen een week. Het speeltempo is hetzelfde, de tegenstand zelfs zwaarder. Tel daar nog de speelzaal bij op; type sporthal die op instorten staat, wankele tafeltjes en stoelen en het dieptepunt: slechts twee toiletten voor 200 man, zonder deur en bril. Maar verder valt er weinig te klagen, of het moet over de (genetisch gemanipuleerde?) muggen zijn die niet zoemen maar wel twee keer zo hard steken.
De zwaarste dag, gisteren, hebben we inmiddels overleefd, want voor de A-groep stonden er maar liefst twee ronden op het programma. Waar Lee en Leo mochten uitslapen zaten de overige vijf op het onmenselijke tijdstip van 8.30 uur al achter het bord. Zoals meestal cirkelen de meesten van ons rond de 50% score, want steek je je schaakhoofd boven het maaiveld uit dan is er altijd wel een titelhouder, of in de B-groep dikke 2000-speler, die je terug het 50%-moeras induwt. Enige dissident is Keet, die met zijn niet buigen maar barsten stijl al heel wat eigen glazen heeft ingegooid. Dieptepunt was wel ronde vijf waar hij op de late avond een genereus remise-aanbod afsloeg in een eindspel met een pion minder(!), om direct een binnen enkele zetten verliezend plan uit te voeren. Voor straf wilde na afloop Herman's aanstaande favoriete visrestaurant ons niet meer bedienen, blijkbaar is om half elf dineren zelfs voor Italiaanse begrippen aan de late kant. De meeste indruk maakt verrassend genoeg tot nu toe "debutant" Richard, die de wijze lessen van vooral Plas en Spaan wel bijzonder snel in zijn onschuldige oortjes heeft geknoopt. Weliswaar heeft ook hij 50% maar de tegenstand bestaat wel uit louter 2300 en 2400 gasten en als Ries zijn kansen beter zou benutten had er zelfs nog meer ingezeten. Zet je geld dus op deze dark horse voor de volgende RSR-titel!
In de Gouden RSR-kooi is nog niemand weggestemd, de meeste respek-kudo's zijn tot nu toe vergaard door Lee en Leo, die qua koken dus wel tot de A-categorie behoren want zijn hebben ieder al een eenvoudige doch zeer voedzame maaltijd voor de hele groep bereid! Verder altijd leuk om te vermelden voor de achterblijvers is dat de temperatuur constant zo'n 30 graden aangeeft, iedere dag een zonnetje, de zee is warm, het bier koud en in de analyse / ontbijt / diner tuin is het dan ook dagelijks tot diep in de nacht goed toeven! Ciao namens gruppa RSR, Rob
Klik hierrrr voor een keurig overzichtelijke site met alle uitslagen, standen enzovoorts.