02 september 2008

Zweten en laten zweten in Imperia

Zaterdag 30 augustus, 11.30 uur. Een illuster gezelschap bestaande uit Lee, Keet, Leo, Spaan, Victor, benjamin Richard en ondergetekende, verstoort de serene rust op stak- en kap-ing vrij Zestienhoven. De reis naar Nice en vervolgens per trein naar Ventimiglia en tenslotte eindbestemming Imperia verliep met slechts enkele noemenswaardige incidentjes. Lee probeerde een scheermes mee te smokkelen in zijn handbagage, de douane was daar niet blij mee en dus begint Lee steeds meer op Fischer in zijn laatste jaren te lijken. Victor vergat de treinkaartjes te stempelen, kreeg de opdracht van de conducteur om dit bij het eerstvolgende station te doen en vestigde een Olympisch record door net voor het sluiten van de deuren weer in te stappen.
Om stipt 19.00 uur betrad de RSR-clan het uiterst luxueuze apartement. Dat de rondleiding van eigenaresse Antonella ruim twee uur duurde lag meer aan haar overenthousiaste babbelzucht (haar staccato Italiaans vond in tolk Victor een goed verstaander) dan aan de toch wel aanzienlijke grootte van de Gouden RSR-kooi. Met name het eigen terras plus tuin, door ons minstens ingeschat op zestig vierkante meter, viel in goede aarde bij de stadsmensen. Gelegen op een berg biedt het ook nog eens een prachtig uitzicht, en de dagelijkse klim die we daar voor over moeten hebben heeft al voor de nodige conditieverbeteringen gezorgd. Na het gebruikelijke gesteggel over de verdeling van de slaapplaatsen kon het genieten beginnen.
Hoewel, er moet natuurlijk ook weer zonodig geschaakt worden. De gevreesde eerste ronde begon zowaar zonder herindeling redelijk op tijd. Door een mafioos complot was heel RSR (Lee en Leo in B, de rest in A) zwaar naar boven ingedeeld. Ik mocht gelijk aan de bak tegen topfavoriet GM Movsesian (2560). Hij was zo dom om KI te spelen en uiteraard vloog ik gelijk naar de spreekwoordelijke strot met de vierpionnen aanval. Na een diep doordacht tijdelijk kwaloffer bereikte ik zowaar een gelijkstaand eindspel. Maar in plaats van koel te gaan staan ging ik voor de schoonheidsprijs, offerde een volle loper om door te kunnen lopen met mijn a-pionnetje. Vlak voor die de overkant bereikte werd ik echter genadeloos mat gezet met dame en paard. Ik heb het hem vijftig zetten moeilijk kunnen maken en hij moest een paar keer flink in de denktank, meer zat er niet in. Met daarna twee punten op rij (de derde ronde is op moment van schrijven nog bezig) mag ik niet klagen. Spaan kreeg ook een GM en hield deze met zwart simpel op remise. Spaans commentaar "ik had geen zin meer om nog op winst te spelen". Een dikke nul tegen een IM volgde binnen een uur, Spaan liep rechtstreeks de zee in. Het broekie van het stel, Richard, heeft alle wijze lessen van de ervaren buitenlands toernooispelers in zijn oortjes geknoopt en is uitstekend begonnen met twee halfjes tegen twee IM's! Bij de eerste baalde hij zelfs nog als een stekker, that's the spirit! Dat mag ook wel als PokkeFritz +6 geeft na een - door Richard gemiste - simpele 3-zetten combo met stukwinst. Ook Victor begon sterk, simpele eeuwig schaak-remise tegen een 2300+ speler, helaas wel gevolgd door een tijdnoodnul. Keet heeft duidelijk te weinig gespeeld deze zomer en zet zijn vorm van afgelopen seizoen moeiteloos voort. Twee kansloze nederlagen, maar vandaag gaat hij winnen(?). Leo was vandaag ook snel klaar en heeft 1 uit 3, ook de B-groep is behoorlijk sterk bezet. Zo merkt ook Lee, die in de eerste ronde nog knap remise hield tegen een bijna 2100. Het gevaar bestaat wel dat het kaarsje bij Lee weer eens langzaam uitgaat, gelukkig zijn er in de B maar 8 ronden te spelen.
Tot zover de tussenstanden, blijf de site checken voor meer Ikstondgewonnen nieuws, wij zweten hier aardig weg bij een graadje of 30, uiteraard geen airco in de speelzaal, maar we laten onze tegenstanders zeker ook zweten! Voor alle uitslagen enzovoorts, klik hierrr.